14 Septembrie 2018Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC ȘI CONSUM ILICIT DE DROGURI DE RISC

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat două percheziții domiciliare, pe raza județului Bistrița-Năsăud, la locuințele unui bărbat de 26 de ani și unei tinere de 18 ani, bănuiți de trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc.

 

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cei doi bănuiți ar fi desfășurat  activități de trafic și consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus în România, prin intermediul unor firme de curierat, cu intenţia de a le comercializa.

 

Astfel, bărbatul de 26 de ani este bănuit că, în cursul lunii august a.c., ar fi achiziționat din afara țării aproximativ 3 kg. de cannabis, pe care le-ar fi introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat.

 

Drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior în afara țării, disimulați într-un colet poștal, pentru achiziționarea unei noi cantități. Coletul a fost ridicat de polițiști pe raza județului Hunedoara.

 

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat aproximativ 100 de grame cannabis, 10 grame de hașiș și 400 de euro.

 

Cinci persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Vrancea, pentru cercetări.

 

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a emis împotriva bărbatului de 26 de ani ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc.

 

De asemenea, față de tânăra de 18 ani a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

 

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităti infracționale.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii