25 Noiembrie 2016Sursa: IGPR

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE TRAFIC DE MINORI ȘI TRAFIC DE DROGURI

                    Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Iaşi și ofițeri ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au efectuat 3 percheziţii la persoane bănuite că ar fi recrutat mai multe tinere,  pe care le-ar fi exploatat sexual în Germania şi Italia.

La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Iaşi, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Iaşi au efectuat percheziţii domiciliare în oraşul Podu Iloaiei, din judeţul Iaşi, la locuințele unui bărbat de 27 ani şi a unei femei de 45 de ani, bănuiți de trafic de minori şi trafic de persoane.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor laptop-uri, telefoane mobile, cartele SIM, documente și înscrisuri.

Din primele cercetări a reieşit faptul că, din 2013 şi până în prezent, cei doi ar fi recrutat, transportat şi cazat tinere din mai multe judeţe, dintre care una minoră, în vederea exploatării acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei în Germania şi Italia, cu scopul obținerii de sume de bani.

Faţă de una dintre persoane,  magistrații Tribunalului Iaşi au dispus arestarea preventivă,  iar faţă de cea de-a doua a fost instituită măsura controlului judiciar.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

La activități și au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii