07 Decembrie 2018Sursa: IGPR

INTERVENȚII ȘI ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE

Ieri, polițiștii au intervenit la peste 2.600 de evenimente la care au fost solicitați pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține ordinea publică. De asemenea, au aplicat peste 7.000 de sancțiuni contravenționale unor persoane care au încălcat normele sociale și au reținut permisele a 435 de șoferi care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.   

La data de 6 decembrie a.c., peste 10.000 de poliţişti au acționat, la nivel național, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, polițiștii au acționat cu 277 de aparate radar. De asemenea, au fost organizate 4.043 de patrule de ordine și siguranță publică.

Totodată, au fost organizate 295 de acțiuni și s-a intervenit la 2.650 de evenimente, dintre care 2.212 au fost sesizate prin 112.

Au fost constatate 725 de infracţiuni, 94 de persoane fiind surprinse în flagrant delict în urma activităților desfășurate de polițiști, în ultimele 24 de ore.

În cauzele instrumentate, au fost dispuse 47 de măsuri preventive. De asemenea, au fost depistate 5 persoane urmărite național sau internațional.

Polițiștii au aplicat 7.151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.200.000 de lei, pentru neregulile constatate și au confiscat bunuri în valoare de peste 230.000 de lei.

În cadrul activităţilor desfășurate de poliţiştii rutieri, pentru creșterea siguranței în trafic, au fost constatate 81 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 435 de permise de conducere și au fost retrase 103 certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii