14 Ianuarie 2023Sursa: IGPR

VERIFICĂRI ȘI CONTROALE, PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

 

În perioada 6 – 12 ianuarie a.c., polițiștii de la transporturi, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în stațiile de cale ferată, trenurile de călători, porturi și aeroporturi, precum și pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite în domeniul transporturilor feroviare, navale și aeriene.

 

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost  desfășurate activități pentru menținerea ordinii și siguranței publice, prevenirea furturilor de la călători și combaterea faptelor cu violență, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară și din vagoanele de marfă.


Totodată, au fost desfășurate și acțiuni care au vizat verificarea respectării legislației privind transportul de persoane în regim de taxi și rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea și combaterea braconajului piscicol și contrabandei cu tutun.

 

Astfel, au fost legitimate 1.979 de persoane, controlate 588 de autovehicule și efectuate patrule în 284 de stații și triaje și 325 de trenuri de călătorie.

 

Au fost depistați 6 urmăriți, verificate 12 obiective de pază și 10 agenți economici.


Polițiștii au constatat 14 infracțiuni, fiind cercetate 9 persoane.

 

De asemenea, au aplicat 576 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 113.320 de lei și au indisponibilizat 400 de țigarete și o unealtă de pescuit tip plasă din nylon multifilament, de 150 de metri.

 

Exemplu:

 

1. La data de 6 ianuarie 2023, polițiștii Secției regionale de poliție transporturi Constanța – Serviciul Județean de Poliție Transporturi Ialomița au acționat pe brațul Borcea, în comuna Borcea, județul Călărași, unde au depistat doi bărbați, de 53, respectiv 50 de ani, ambii din comuna Borcea, județul Călărași, în timp ce desfășurau activități de pescuit comercial folosind o ambarcațiune din lemn neînregistrată, prevăzută cu motor și o unealtă de pescuit tip plasă din nylon multifilament, de 150 de metri, fără a fi autorizați pentru această activitate.

 

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit, deținerea fără documente legale a peștelui și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor unelte de pescuit comercial.

 

2. La data de 7 ianuarie 2023, ora 15.00, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași - Serviciul Județean de Poliție Transporturi Bacău - Postul de Poliție Transporturi Aeriene Bacău l-au depistat, în incinta Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău, pe un bărbat, de 31 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

 

Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Bacău. 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii