09 Ianuarie 2017Sursa: IPJ TIMIŞ

URMĂRIȚI INTERNAŢIONAL, DEPISTAȚI DE POLIŢIŞTI

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara și polițiștii de frontieră au depistat, în aeroportul Traian Vuia,  doi bărbați urmăriți internațional. Unul dintre aceștia era condamnat la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier, iar celălalt era căutat de autoritățile judiciare din Germania pentru comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului.

La data de 6 ianuarie a.c., polițiștii au depistat un tânăr de 27 de ani, urmărit național și internațional. Pe numele acestuia, Judecătoria Arad a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care acesta este condamnat la 2 ani și 4 luni de pedeapsă privativă de libertate pentru infracțiuni la regimul rutier.

Cel în cauză a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Timiș și introdus în Penitenciar pentru executarea pedepsei.

~

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara – Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Timișoara și polițiștii de frontieră au depistat un bărbat de 44 de ani, urmărit internaţional. 

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Timiș și prezentat Curţii de Apel Timişoara, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș până la predarea către autorităţile germane.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii