14 Martie 2019Sursa: IGPR

ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ RIDICATE ÎN URMA UNOR PERCHEZIȚII

 

NEAMȚ

 

În urma a nouă percheziții domiciliare efectuate ieri, 13 martie, la Piatra-Neamţ şi la Bârgăuani, două persoane au fost reținute.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamţ și colegi de la  Serviciul de Ordine Publică și Secția de Poliție Rurală Ştefan cel Mare au descoperit  14.000 de pachete de țigări, susceptibile a fi provenite din contrabandă, şi 5.000 de lei, într-un imobil din Piatra-Neamţ, folosit de un bărbat de 41 de ani, din Republica Moldova.

Față de alte cinci persoane au fost emise mandate de aducere, fiind conduse la sediul poliției, pentru a fi audiate.

Polițiștii au dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de bărbatul de 41 de ani și față de o femeie de 42 de ani, din Piatra Neamț. Cei doi au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Neamț, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Astăzi, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu propunerea de luare a unor măsuri preventive.

În activitate au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale a I.P.J. Neamț, iar acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale.

* * *

GALAȚI

Tot ieri, polițiștii gălățeni au efectuat două percheziții, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au descins la locuința unei femei, de 48 de ani, din localitatea Rediu, și la punctul de lucru unde aceasta își desfășoară activitatea în calitate de P.F.A..

Dosarul a fost întocmit de polițiști ca urmare a depistării, la data de 24 februarie a.c., la punctul de lucru, a 22 de pachete țigarete de proveniență Republica Moldova.

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit la cele două locații 3.796 de pachete de țigarete, de diverse mărci, neaccizate sau cu timbru de acciză Republica Moldova. De asemenea, la locuința persoanei percheziționate a fost găsită suma de 11.000 euro, susceptibilă a proveni din activitate infracțională.

* * *

Cele aproape 18.000 de pachete cu țigarete și sumele de bani au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii