30 Aprilie 2021Sursa: B.C.C.O. GALAȚI

REȚINUȚI PENTRU ÎNFIINȚAREA UNEI CULTURI DE PLANTE DE CANNABIS

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat o acțiune pe linia combaterii cultivării și comercializării drogurilor de risc.

video: 
https://www.youtube.com/watch?v=GwxqrhAOjPc

În fapt, la data de 29 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați au depistat două persoane, un bărbat, de 49 de ani și o femeie, de 26 de ani, ambii din municipiul Galați, care ar fi aruncat în fluviul Dunărea plante de canabis.

Astfel, atât în apă, cât și pe malul din partea orașului, au fost descoperite 400 de plante de canabis.

În urma acestei depistări, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați, au efectuat 5 percheziții domiciliare, la locații ce aparțin celor două persoane și anturajului lor.

Ulterior, la data de 30 aprilie a.c., a fost efectuată cea de-a șasea percheziție domiciliară, la o altă adresă din municipiul Galați, la o proprietate pe care bărbatul o închiriase, unde a fost descoperită aparatură pentru cultivarea indoor a canabisului.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate documente, telefoane, 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării.

Inițial, cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar, la data de 30 aprilie 2021, după prezentarea în fața Tribunalului Galați, a fost dispusă arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați, precum și al celor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii