08 Octombrie 2021Sursa: IGPR

REȚINUȚI PENTRU EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU PRODUSE SUSCEPTIBILE DE A AVEA EFECTE PSIHOACTIVE

Ieri, 7 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în județele Vaslui și Ilfov, pentru documentarea activității infracţionale a mai multor tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, din municipiiile Vaslui și Bârlad, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de actele normative în vigoare, fără a deține autorizație.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 - 2021, persoanele bănuite ar fi desfășurat activităţi de procurare, depozitare, preparare şi vânzare către consumatori din municipiul Vaslui și Bârlad, de produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 100 de grame de substanţă vegetală psihoactivă și substanță pulverulentă de culoare albă, 2 grindere metalice, 5 telefoane mobile, 6 cartele sim, un card de memorie, 2 cântare electronice, sisteme informatice şi accesorii, precum și 1.600 de lei și 150 de euro.

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 21 și 23 de ani, din municipiiile Vaslui și Bârlad, au fost reţinuți, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au fost desfășurate împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și jandarmi din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Vaslui și Ilfov.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii