18 Aprilie 2024Sursa: IGPR

REȚINUT PENTRU TRAFIC DE PERSOANE

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au efectuat, la data de 16 aprilie a.c., o percheziție domiciliară, într-un dosar de trafic de persoane.

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2021 – aprilie 2024,  un bărbat, de 50 de ani, ar fi recrutat o persoană vătămată majoră prin inducere în eroare  (metoda loverboy),  pe care ulterior ar fi determinat-o prin acte de violență fizică și psihică să practice prostituția în folosul lui,  atât pe teritoriul României (în localități din județele Călărași, Harghita, Hunedoara și  Arad), cât  şi în  străinătate (Olanda şi Italia).

 

Astfel, bărbatul ar fi  transportat și adăpostit victima în diverse locuințe închiriate, ar fi asigurat monitorizarea și paza acesteia  și  ar fi postat anunțuri pe site-uri de profil pentru atragerea de clienți. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite de acesta.

 

În cauză, a fost efectuată o percheziție domiciliară, în județul Harghita, în urma căreia au fost ridicate 5 telefoane mobile și mai multe obiecte contondente.

 

La data de 16 aprilie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea bărbatului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

 

La data de 17 aprilie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a dispus arestarea preventivă a persoanei cercetate, pentru 30 de zile.

 

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, iar activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliția Română.

 

La acțiuni au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Harghita și jandarmi din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Călărași și Harghita.

 

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii