09 Februarie 2019Sursa: IGPR

PESTE 27 DE TONE DE PEȘTE CONFISCATE ÎN URMA ACȚIUNILOR PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA BRACONAJULUI PISCICOL

Anul trecut, polițiștii din structurile de ordine publică ale Poliției Române au efectuat verificări și controale, la nivel național, pe apă și pe uscat, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, a transportului, prelucrării și comercializării ilegale a peștelui și produselor din pește.

imagini - https://youtu.be/zkyZ49IRvnc

Astfel, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, polițiștii au continuat acțiunile pentru protejarea fondului piscicol.

 

Au fost organizate aproape 7.400 de acțiuni și controale, dintre care 3.142 au fost efectuate în apele continentale, 55 în cele maritime teritoriale, 1.843 pe linia legalității transportului peștelui și a produselor din pește, 1.190 pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării peștelui și produselor din pește.

 

De asemenea,  423 de controale au fost efectuate în amenajări piscicole și asociații de profil.

 

Pe parcursul acestor acțiuni și controale au fost verificate aproape 4.500 de societăți comerciale, piețe, târguri, amenajări piscicole și asociații de profil.

 

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 1.262 de infracțiuni, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate penal peste 1.000 de persoane. 

 

De asemenea, polițiștii au aplicat peste 1.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 257.000 de lei și au confiscat peste 27 de tone de pește și 46 de kilograme de icre, fără documente legale de proveniență.

 

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării aproape 3.000 de unelte de pescuit, 71 de ambarcațiuni, 39 de motoare de ambarcațiuni și 11 autovehicule.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii