12 Ianuarie 2019Sursa: IGPR

PERSOANE URMĂRITE, DEPISTATE DE POLIȚIȘTI

Activitățile de căutare și investigare ale polițiștilor din această săptămână au avut ca rezultat clarificarea a 239 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

În perioada 4 – 10 ianuarie 2019, poliţiştii de investigații criminale au depistat, la nivel național, 158 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 102 minori.

În această perioadă, au mai fost depistate 81 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 58 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 9 aveau mandate de arestare preventivă, 8 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, iar 6 persoane erau urmărite în temeiul unor sentințe de internare în unități medicale de specialitate.

***

Exemple:

Un bărbat, de 41 de ani, din județul Ilfov, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie, a fost depistat, la data de 4 ianuarie 2019, de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, pe raza localității Afumați, județul Ilfov și introdus în arestul Poliției Capitalei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au depistat, la data de 6 ianuarie a.c., pe raza localității Sighișoara, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Târgu Mureș, care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 2 ani și 2 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol. Persoana în cauză a fost introdusă în Penitenciarul Târgu Mureș.

Un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, care se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea de 2 ani, pentru comiterea de infracțiuni la regimul stupefiantelor, a fost depistat, la data de 7 ianuarie a.c., pe raza municipiului Iași, de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, fiind încarcerat în Penitenciarul Iași.

 

 

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii