08 Decembrie 2018Sursa: IGPR

PERSOANE URMĂRITE, DEPISTATE DE POLIȚIȘTI

Activitățile de căutare și investigare ale polițiștilor din această săptămână au avut ca rezultat clarificarea a 177 de cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

 

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute.

 

În perioada 30 noiembrie  - 6 decembrie a.c., poliţiştii de investigații criminale au depistat, la nivel național, 116 persoane semnalate ca fiind dispărute,  dintre care 75 de minori.

 

În această perioadă, au mai fost depistate 61 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 40 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 8 aveau mandate de arestare preventivă, 7 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, 5 persoane aveau sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate, iar o persoană era evadată.

 

Exemple:

 

Un bărbat, de 31 de ani, din județul Prahova, care se sustrăgea arestării preventive pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane și aderare la un grup infracțional organizat, a fost depistat, la data de 5 decembrie a.c., de polițiști din cadrul I.P.J. Prahova și încarcerat în arestul unității.

 

Un alt bărbat, de 29 de ani, din județul Hunedoara, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol, a fost depistat, la data de 6 decembrie a.c., de polițiști ai I.P.J. Hunedoara și încarcerat în Penitenciarul Deva.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii