08 Ianuarie 2017Sursa: IGPR

PERSOANE SUPRAVEGHEATE JUDICIAR

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 74 de persoane şi au fost înregistrate 9 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 30 decembrie 2016 – 6 ianuarie 2017, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 74 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 9 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi faţă de 65 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

În această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 9 înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, în 2 cazuri, măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, în 3 situaţii cu măsura arestării preventive, în 2 cazuri cu măsura condamnării cu suspendare și într-o situație cu măsura asistării zilnice.

De asemenea, măsura arestului la domiciliu, dispusă iniţial, a fost înlocuită într-un caz cu măsura arestării preventive. 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii