26 Noiembrie 2021Sursa: IPJ BIHOR

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

13 arme letale, neletale și arbalete, precum și aproape 9.500 de cartușe au fost confiscate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor de la două persoane, un bărbat fiind reținut.

Miercuri, 24 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Bihor, la imobilele deținute de un bărbat, de 50 de ani, din comuna Diosig și de o femeie, de 27 de ani, din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit 10 arme, dintre care trei arme letale, lungi și alte 7 arme neletale, de diferite tipuri și calibre, 3 arbalete, 9.428 de proiectile neletale, de diferite calibre, 14 săgeți cu vârf metalic, 6 lunete și un amortizor, toate deținute ilegal, persoanele în cauză nefiind autorizate să dețină, să poarte sau să folosească arme letale sau neletale supuse regimului autorizării.

Toate armele și muniția descoperite au fost ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase l-au reținut pe bărbatul, de 50 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Polițiștii contiună cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii