16 Iunie 2024Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII LA DOI BĂRBAȚI BĂNUIȚI DE FURTUL MAI MULTOR BUNURI ÎN VALOARE DE 45.000 DE EURO

La data de 16.06.2024, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Timișoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, 3 în județul Brăila și 2 în județul Teleorman, la 2 bărbați, în vârstă de 34 și 35 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

https://we.tl/t-2y1UiZOfNK

În fapt, la data de 21.04.2024, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute, cu fețele acoperite, ar fi pătruns într-un imobil din localitatea Moșnița Nouă din județul Timiș și ar fi sustras o cutie metalică tip seif, în interiorul căruia s-ar fi aflat suma de 1.000 de euro, mai multe bijuterii și obiecte de colecție din materiale prețioase, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 45.000 de euro.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, cartele telefonice, precum și mai multe monede dintr-un material prețios.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbații ar fi implicați într-o activitate ce ar avea ca obiect furtul, extragerea și prelucrarea de metale rare prețioase, extrase din componente electronice, fiind descoperite mai multe instalații folosite în acest scop.

Cu privire la aspectele menționate, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de traficul de produse sau substanțe toxice.

De asemenea, la fața locului au fost solicitați și reprezentanții Gărzii de Mediu Brăila.

Ambii bărbați urmează să fie conduși la sediul poliției municipiului Timișoara, pentru audieri.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbaților, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Brăila, precum și al celor din cadrul I.P.J. Teleorman.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul(click pe link)

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii