16 Mai 2019Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

            Ieri, 15 mai, poliţiştii Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au desfășurat 26 de percheziţii în județul Suceava și una în județul Bacău, în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat” şi „contrabandă”.

Din investigații a reieșit că membrii grupării ar fi introdus ţigarete peste frontiera „verde” cu Ucraina, adiacentă localității Ulma şi le-ar fi comercializat către diverşi intermediari care le distribuiau spre vânzare pe piaţa neagră, din ţara noastră.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproape 10.500 de pachete de ţigări, de proveniență extracomunitară, 59 de telefoane mobile, 39 de cartele telefonice, 4 autoturisme, 1.030 de euro şi 37.250 de lei, 5 stații emisie-recepție, 2 binocluri, 6 laptopuri, 13 memory stick, un card microSD, 2 tablete, înscrisuri şi diverse documente.               

În urma probatoriului administrat, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 8 persoane, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Suceava, urmând a fi prezentați Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

În activități au fost angrenați și poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, sprijiniţi de jandarmi din Bacău și Suceava.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii