24 Noiembrie 2021Sursa: IGPR

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN CAZ DE TRAFIC DE MIGRANȚI

Astăzi, 24 noiembrie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman, au efectuat 8 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, implicat în săvârșirea infracțiunilor de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane.

 

Din cercetări a reieșit că, la data de 31 octombrie 2021, 16 cetățeni sirieni ar fi trecut fraudulos frontiera de stat, din Bulgaria în România, cu o ambarcațiune care aparținea unui cetățean bulgar.

 

Cetățenii sirieni ar fi fost debarcați pe malul românesc, iar, ulterior, ar fi început să se deplaseze pe digul de protecție al râului Sâi, spre comunicația DN54A, care leagă localitățile Islaz  și Turnu Măgurele.

 

În apropierea unui pod, cei 16 cetățeni sirieni ar fi fost așteptați de două autovehicule, care urmau să îi transporte în municipiul Timișoara, cu scopul de a ajunge în vestul Europei.

 

Totodată, unul dintre conducătorii autovehiculelor nu poseda permis de conducere.

 

Polițiștii din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul Poliției de Frontieră Turnu Măgurele au interceptat și oprit, în trafic, cele două autovehicule, la aproximativ 2 kilometri față de municipiul Turnu Măgurele.

 

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman, au fost conduse, în vederea audierii, 3 persoane.

 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii