23 Februarie 2021Sursa: IGPR

MISIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV-2

 

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Aproape 7.500 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 891 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Au fost efectuate 60.725 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.312 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 800.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemple:

Dolj

Ieri seară, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la  faptul că, la un restaurant din Craiova, este organizat un eveniment privat la care participă mai multe persoane.

La fața locului, a fost identificat un bărbat, de 46 de ani, din Craiova, în calitate de organizator al petrecerii, care a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

De asemenea, polițiștii au identificat 17 persoane participante, care au fost sancționate contravențional, pentru participarea la petrecere în spațiu închis și neportul măștii de protecție, conform nr. Legii nr. 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 25.000 de lei.

Tot ieri, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Craiova s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul, în fața unui imobil, sunt strânse mai multe persoane.

La fața locului au au intervenit echipaje de poliție din cadrul Secţiei 5 Poliție, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dolj, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, care au stabilit faptul că 50 de persoane participau priveghiul unui bărbat.

Au fost identificate 25 de persoane, care nu respectau măsurile individuale de protecție, fiind aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de 4.000 de lei.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii