21 Februarie 2021Sursa: IGPR

MISIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Peste 6.500 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 891 de acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Au fost efectuate 62.442 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 5.544 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.200.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemple:

Dolj

În cursul nopţii trecute, poliţişti din cadrul I.P.J. Dolj şi jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj au intervenit la punctul de lucru al unui agent economic din Craiova, unde au constatat că se desfăşura un eveniment privat, în spaţiu închis, contrar prevederilor legale.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au sancţionat administratorul localului cu 10.000 de lei, pentru încălcare prevederilor Legii nr. 55/2020, evenimentul respectiv fiind întrerupt.

Dâmbovița

La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu, sprijiniți de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, s-au deplasat în localitatea Potlogi, unde se desfășura un eveniment privat (botez).

Au fost identificate 31 de persoane, care au fost sancționate contravențional cu amendă de 500 de lei, fiecare, iar alte două persoane, respectiv organizatorul evenimentului și proprietarul imobilului, au fost sancționate cu amendă în valoare de 2.500 de lei, fiecare.

Argeș

În noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că, într-un local din localitatea Bradu, se desfășoară un eveniment privat cu participarea unui număr mare de persoane.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală Albota, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș, care au identificat 22 de persoane ce participau la un eveniment privat (onomastică), fără respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID -19.

În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar toți cei prezenți au fost legitimați și sancționați contravențional.

Polițiștii și jandarmii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

De asemenea, documentația întocmită în urma verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii