01 Mai 2021Sursa: IGPR

MĂSURI DE SUPRAVEGHERE JUDICIARĂ

Poliţia Română verifică, permanent, dacă persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile. În primele 3 luni ale acestui an, la nivel naţional, polițiștii au luat în supraveghere 3.168 de persoane, faţă de care organele judiciare au dispus măsuri preventive.

Astfel, la finalul primelor 3 luni, polițiștii desfășurau activități de supraveghere față de 5.283 de persoane, dintre care 4.359 aveau aplicată măsura controlului judiciar, 18 cea a controlului judiciar pe cauțiune, iar 906 erau arestate la domiciliu.

În această perioadă, ca urmare a încălcării obligațiilor, față de 129 de persoane au fost înlocuite măsurile preventive dispuse inițial. Pentru încălcarea controlului judiciar, față de 28 de persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, iar 55 au fost arestate preventiv. Totodată, pentru 46 de persoane aflate în arest la domiciliu s-a dispus măsura arestului preventiv. 

Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse. În cazul încălcării acestora de către persoanele supravegheate judiciar, polițiștii sesizează imediat instanţa competentă.

 

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii