09 Mai 2019Sursa: IGPR

Flagrant și percheziții: CANNABIS ȘI COCAINĂ RIDICATE DE LA DOI BĂRBAȚI

La începutul anului, polițiștii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Bucureşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au demarat investigațiile privind o grupare infracțională, specializată în traficul internațional de droguri de risc și mare risc (în special cannabis și cocaină).

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=6e54L4RpT6Q

În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut că, în lunna mai 2019, un bărbat ar fi introdus, fără drept, din Spania în România, aproape 3 kilograme de cannabis și peste 465 grame de cocaină. În acest sens, ar fi cooptat un alt bărbat, care ar fi depozitat coletul în autoturismul său, cu intenția de a-l transporta la locuința sa.

 

În această dimineață, a fost identificat, în București, un autoturism în care se aflau cei doi, având asupra lor drogurile respective.

 

Acțiunea a continuat cu două percheziții domiciliare, în Capitală și în județul Ilfov, la două imobile folosite de membrii grupării în desfășurarea activităților infracționale.

 

Cei doi, de 28 și 30 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T., fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv trafic internațional de droguri de risc și mare risc.

 

Unul dintre ei urmează să fie prezentat astăzi, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar față de al doilea, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Poliției Capitalei.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii