29 Iulie 2021Sursa: BCCO IAȘI

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC

În seara de 28 iulie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a trei persoane bănuite că ar fi transportat heroină, în vederea distribuţiei, în municipiul Iaşi.

La semnalul poliţiştilor, una dintre persoane ar fi executat o manevră de lovire a poliţistului, după care ar fi demarat în viteză.

În urma unei scurte urmăriri şi a somării cu armamentul din dotare, persoanele urmărite au oprit autoturismul, după ce, în prealabil, ar fi aruncat pe geam diverse cantităţi de droguri, care au fost recuperate de poliţişti.

Ulterior, au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în municipiul Iași, în urma cărora alte 4 persoane au fost conduse la cercetări.

Au fost ridicate 55 de grame de heroină, 73 de comprimate metadonă, 385 de comprimate benzodiazepine, 60 de comprimate de tramadol, 10.000 de lei, 46 de seringi, care ar fi folosit la injectarea heroinei și 43 de folii, care ar fi folosit la prepararea heroinei.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 7 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.

De asemenea, conducătorul auto este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj şi conducere sub influența substanțelor stupefiante.

Astăzi, 29 iulie, persoanele reținute urmează să fie prezentate Tribunalului Iași, cu propuneri de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor.

La acţiune, au participat şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi jandarmi.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii