06 Iunie 2019Sursa: IGPR

CAMPANIA „ÎMPREUNĂ PENTRU O COMUNITATE MAI SIGURĂ!”, LA FINAL

În doar 2 luni de campanie, peste 45.000 de elevi și aproape 10.000 de adulți din mediul rural au fost informați de specialiștii în prevenirea criminalități cum pot fi în siguranță în comunitatea lor.

 

„Împreună pentru o comunitate mai sigură!” este sloganul celei mai recente campanii de prevenire a criminalității în mediul rural, derulată ȋn cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române și OMV Petrom.

 

Campania s-a desfășurat la nivel național, timp de 2 luni și a avut ca obiectiv reducerea riscului de victimizare a locuitorilor comunităților rurale, pentru segmentele infracţionale care se manifestă cu precădere în aceste zone.

 

Astfel, la nivelul comunităților rurale din întreaga țară, reprezentanții Poliției Române au derulat peste 1.300 de activități informativ-preventive adresate atât elevilor și cadrelor didactice, cât și adulților și persoanelor vârstnice.

 

În cadrul evenimentelor, peste 45.000 de elevi și aproape 10.000 de adulți au beneficiat de informațiile oferite de polițiști despre siguranța acasă și în comunitate, dar şi despre situaţii particulare, respectiv: recunoaşterea manifestărilor de tip bullying, rezolvarea nonviolentă a situaţiilor conflictuale, cum pot identifica situaţiile de risc, precum și recomandări privind măsuri de prevenire adecvate, pe care le pot adopta.

 

Pentru susţinerea activităţilor, au fost distribuite peste 40.000 de materiale informativ-preventive(broșuri și afișe destinate informării copiilor și adulților).

 

Demersul comun Poliţia Română – OMV Petrom a beneficiat de aprecierea membrilor comunităților rurale, dar și a autorităților publice, acestea implicându-se activ în organizarea evenimentelor.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii