12 Ianuarie 2021Sursa: IPJ Buzau

ARME ȘI MUNIȚIE, DESCOPERITE DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din Buzău au descoperit 2 pistoale și 6 cartușe, în urma a 6 percheziții efectuate la persoane bănuite de  contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 11 ianuarie 2021, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu polițiști de investigații criminale, investigarea criminalității economice, de ordine publică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 6 percheziții domiciliare.

Activitățile au fost desfășurate la imobile utilizate de doi bărbați, de 36, respectiv 48 de ani, din Râmnicu Sărat, bănuiți de deţinerea ilegală a unor arme, muniții sau componente esențiale ale unor arme.

Acțiunea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Râmnicu Sărat.

În urma percheziţiilor, polițiștii au descoperit 2 pistoale, calibrul 9 mm şi 6 cartuşe, calibrul 9 mm, toate neletale, supuse autorizării, deţinute fără drept.

Din investigații a reieșit că cei în cauză ar fi procurat armele din Spania și le-ar fi introdus ilegal în țară, în urmă cu aproximativ 2 ani.

Armele și muniția au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbații au fost conduși la sediul Poliției, pentru continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „contrabandă calificată” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Față de bărbatul de 48 de ani, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, în vederea luării de măsuri legale.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii