20 Februarie 2021Sursa: IGPR

ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI SARS-COV-2

În ultimele 24 de ore, Poliția Română, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

Aproape 7.000 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, au desfășurat 819 acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară, la nivel național.

Au fost efectuate 62.369 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicțiilor impuse.

În urma acțiunilor punctuale de control, au fost aplicate 4.264 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 740.000 de lei.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.

Exemple:

Dâmbovița

În noaptea de 19 spre 20 februarie a.c., polițiștii Poliției Orașului Găești s-au sesizat cu privire la faptul că, la un restaurant, din Mătăsaru, se desfășoară o petrecere privată.

Au fost identificate 11 persoane, care au fost sancționate contravențional, cu amendă de 500 de lei, fiecare, iar alți  doi barbati, organizatorii evenimentului, au fost sancționați cu amendă 15.000 de lei, fiecare.

Mureș

La data de 19 februarie a.c., după ora 23.00, polițiștii Poliției municipiului Târgu Mureș, împreună cu polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș au desfășurat o acțiune punctuală, în municipiul Târgu Mureș, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În urma activităților efectuate, a fost întreruptă activitatea unui local public, care se desfășura în spațiu închis, în municipiul Târgu Mureș, cu încălcarea prevederilor legale cu privire la respectarea programului de lucru.

În momentul intervenției, în interiorul localului au fost identificate 32 de persoane.

Activitatea a fost întreruptă, iar persoanele prezente au fost legitimate şi sancţionate contravenţional, cu amenzi, în valoare totală de 16.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată, pentru neregulile constatate, faţă de administratorul societății comerciale în cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amenzi, în valoare de 8.000 de lei.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii