29 Iulie 2021Sursa: IPJ DOLJ

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ ÎN JUDEȚUL DOLJ

În ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 11.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 17 de permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 4  infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemple:

Ieri, polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un  autoturism, având în aerul expirat 1,11 mg/l.

Cel în cauză a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ieri, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție  Rurală Segarcea au fost sesizați, prin  apel 112, de către un bărbat, de 50 ani, din Gîngiova, cu privire la faptul că o persoană a intrat cu autoturismul în gardul locuinței sale.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii, care au identificat conducătorul auto, un bărbat, de 46 de ani, din Valea Stanciului.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Recomandăm tuturor participantilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren.

Le recomandăm să nu conducă vehicule, dacă au consumat băuturi alcoolice. Consumul de băuturi alcoolice constituie una din principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte să se agajeze în traversarea străzii.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii rutieri fiind prezenți la datorie, pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii