08 Ianuarie 2017Sursa: IGPR

ACȚIUNI PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPĂRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, Poliţia Română a efectuat 20 de percheziţii în urma cărora au fost ridicate aproape 2 kg. de droguri, substanțe cu efecte psihoactive, echivalentul a circa 40.000 de euro și 4 autoturisme folosite de grupările de criminalitate organizată.   

În perioada 22 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 14 acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 44 de persoane bănuite, poliţiştii au efectuat 20 de percheziţii ce au vizat imobilele folosite de acestea. În urma administrării probatoriului, 18 dintre acestea au fost reţinute sau arestate.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost instituite măsuri asiguratorii ori au fost confiscate 4 autoturisme, 7 telefoane mobile, 6.850 de lei, 32.390 de euro, 55 de lire sterline,  685,75 g. de hașiș, 1.252 de g. de cannabis, 7 doze de heroină, 300 de g. de substanţă solidă de culoare maronie, posibil hașiș, 35 g. de amfetamină, 953 de plicuri cu etnobotanice, 2 pipe, 3 cântare electronice și 9 grindere.

La acţiunile desfăşurate au participat aproape 100 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.   

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.   

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

*  *  *

Exemplu:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au surprins în flagrant delict un bărbat bănuit de trafic de droguri de risc, introducere în ţară fără drept de droguri de risc şi consum ilicit de droguri de risc.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, un bărbat, de 36 de ani, ar fi comercializat cantităţi însemnate de cannabis şi rezina de cannabis, de pe raza judeţelor Caraş Severin, Satu Mare, Cluj, Alba şi Sălaj. De asemenea, acesta ar fi achiziționat din Spania autoturisme second-hand, în care ar fi disimulat diferite cantități de cannabis și rezină de cannabis. Ulterior, autoturismele ar fi fost  introduse în țară și vândute, în realitate plata făcându-se pentru cantitatea de droguri achiziționată.

La data de 23 decembrie a.c., cel în cauză ar fi intrat în țară cu un  autoturism înmatriculat în Spania,  prin punctul de frontieră Cenad, judeţul Arad, având disimulat în spațiul destinat roții de rezervă aproximativ 600 de grame de hașiș.

La aceeaşi dată, în timp ce se afla în incinta unei benzinării, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj l-au surprins în flagrant delict, în timp ce oferea spre vânzare droguri în schimbul sumei de 18.000 de lei.

La data de 24 decembrie a.c., Tribunalul Sălaj a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sălaj.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii