05 August 2022Sursa: IGPR

ACȚIUNI PE LINIA CONSUMULUI DE DROGURI/ALCOOL LA VOLAN

Noaptea trecută, polițiștii rutieri clujeni, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene din țară au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

 

Astfel, aproximativ 1.179 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

 

În urma activităților, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice (sub limita de infracțiune), conducătorilor auto fiindu-le reținut, în vederea suspendării, permisul de conducere.

 

De asemenea, pentru neregulile privind starea tehnică a autovehiculelor au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

 

Totodată, polițiștii rutieri au constatat 21 de infracțiuni, dintre care 16 la regimul circulației pe drumurile publice, respectv 13 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și 3 pentru conducere sub influența alcoolului.

 

Exemple semnificative:

 

Polițiștii rutieri au depistat un conducător auto pe strada Calea Florești din municipiul Cluj-Napoca, care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

 

De asemenea, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 a fost depistat un alt conducător auto care se afla sub influența substanțelor psihoactive.

 

Un bărbat a fost depistat conducând un autoturism pe strada Calea Florești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i înregistrată o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Contact - Relaţii cu publicul / petiții

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii