09 Februarie 2019Sursa: IGPR

ACȚIUNI ÎN STAȚIILE DE CALE FERATĂ, PENTRU SIGURANȚA CĂLĂTORILOR

Polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, în perioada 4-8  februarie 2019, acțiuni punctuale pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători. Au fost constatate 33 de infracțiuni, fiind prinse în flagrant delict 17 persoane.

 

Astfel, timp de 5 zile, a fost organizată o acțiune în care au fost angrenați 948 de polițiști de la transporturi și 93 de angajați ai Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române.

 

Pe toată durata activităților, au fost aplicate aproape 900 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre ele, 426, fiind la Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale a fost de 178.795 de lei, fiind confiscate bunuri de peste  3.500 de lei.

 

Totodată, au fost legitimate aproape 4.000 de persoane, fiind identificate 75 de persoane care practică cerşetoria, 28 de minori lipsiţi de supraveghere și 21 de comercianți ambulanți.

 

Exemplu:

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Sibiu – Secția Regională de Poliție Transporturi Brașov au depistat în flagrant delict, la data de 7 februarie 2019, un bărbat, de 56 de ani, care desfășura activități de taximetrie în zona stației de cale ferată Sibiu.

 

Acesta a prezentat spre control atestatul de taximetrist care, după verificare, s-a constatat că este falsificat. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,fals sub înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii