17 Octombrie 2020Sursa: IGPR

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA AUTOSTRĂZI

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi din Inspectoratul General al Poliției Române acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. Vara aceasta, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%.

În perioada iunie – august 2020, polițiștii de la autostrăzi au continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind desfășurate zilnic activități în scopul depistării celor care pun în pericol siguranța circulației prin încălcarea normelor legale.

Astfel, celor ce nu au respectat legislația, le-au fost aplicate 15.669 de sancţiuni contravenţionale, iar, ca măsuri complementare, au reținut 1.154 de permise de conducere.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, cu mai mult de 50 de km/h, au fost aplicate 974 de amenzi contravenționale, în fiecare caz, fiind reținut permisul de conducere al conducătorului auto, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Pentru conducerea sub influența unor substanţe psihoactive, au fost constatate 30 de infracțiuni, fiind constatate și 36 de fapte de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost constatate 69 de fapte de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sub limita prevăzută de lege pentru a fi infracțiune (0,80 g/l alcool pur în sânge), în aceste situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

În urma acestor activități, numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43%, al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47% și al răniților cu 46%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Cu titlu exemplificativ:

La data de 2 iunie 2020, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, în zona km. 73, au fost depistaţi doi bărbați, în timp ce se aflau într-o autotutilitară, iar la controlul efectuat asupra încărcăturii, au fost descoperite 80.460 de pachete de ţigări, pentru care nu deţineau acte de provenienţă. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă.

      La data de 7 august 2020, un bărbat a fost depistat conducând, pe autostrada A1 Rm. Vâlcea – Deva, având în aerul expirat o alcoolemie de 0,07 mg/l. De asemenea, la testarea cu aparatul DRUGTEST, a rezultat că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

      La data de 21 august 2020, a fost depistat, pe Autostrada A1, la km 542, un bărbat care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența unor substanțe psihoactive, fapt ce reiese din rezultatul testului cu aparatul  DRUGTEST, care a indicat faptul că acesta ar fi consumat cannabis. A fost întocmit dosar de cercetare penală.

Conducătorul unui autoturism a fost depistat pe autostrada A2, în timp ce conducea cu viteza de 233 km/h.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii