08 Ianuarie 2019Sursa: IGPR

ACȚIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE

Polițiștii au intervenit, ieri, la peste 2.300 de sesizări ale cetățenilor, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat peste 5.000 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.  

La data de 7 ianuarie a.c., 10.400 de poliţişti au acționat, în dispozitivul curent, la nivel național, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 174 de acțiuni și s-a intervenit la 2.389 de evenimente, dintre care 1.969 sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 700 de infracțiuni, 86 de persoane fiind surprinse în flagrant delict.

De asemenea, au fost depistate 11 persoane urmărite național sau internațional, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 26 de măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 5.239 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.600.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 78 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 369 de permise de conducere și au fost retrase 95 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii