13 Ianuarie 2018Sursa: IGPR

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

          Aproape 600 de permise de conducere au fost reținute și peste 4.700 de sancțiuni au fost aplicate, în urma unei acțiuni desfășurate ieri de polițiști, pentru creșterea siguranței rutiere.

La data de 12 ianuarie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere a Poliției Române, polițiștii rutieri din toată țara au acționat pentru creșterea gradului de siguranță în trafic.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constatat 52 de infracțiuni și au aplicat 4.705 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice.

Dintre sancțiunile aplicate, 420 au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 37 pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor, 403 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță și 199 pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”.

De asemenea, 1.587 de sancțiuni au fost aplicate pietonilor, iar alte 21, celor care au condus sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, ca măsură complementară, au fost reținute 585 de permise de conducere și 117 certificate de înmatriculare.

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii