09 Aprilie 2019Sursa: IPJ MUREȘ

25 DE PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Mureş au efectuat, în această dimineață, 25 de percheziții, pe raza judeţului, la sedii de firmă și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 –2018, reprezentantul unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate închirieri utilaje de construcţii, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive cu 10 societăţi comerciale din judeţul Mureş, precum şi cu o alta din Ungaria, bănuite că ar avea un comportament de tip fantomă.

Practic, administratorul firmei din Mureș ar fi desfășurat operațiuni comerciale fictive, respectiv prestări servicii vizând utilaje de construcții, cu cele 11 societăți tip fantomă, iar în urma activităților, ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. Astfel, ar fi beneficiat de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 1.500.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente și alte obiecte cu valoare probatorie (token-uri), precum și unități de stocare date, iar 2 mandate de aducere au fost puse în executare.

Acțiunea, desfășurată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziţii au participat și poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii