21 Decembrie 2018Sursa: IGPR

VIZITĂ DE LUCRU A UNEI DELEGAȚII DIN REPUBLICA MOLDOVA, LA POLIȚIA ROMÂNĂ

Adjunctul inspectorului general al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian DRAGNEA, a primit, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, vizita de lucru a unei delegații a Poliției din Republica Moldova, pentru realizarea unui schimb de informații privind modul de gestionare a apelurilor de urgență.

 

În perioada 20-21 decembrie 2018, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian DRAGNEA, adjunct al inspectorului general al Poliției Române, a primit vizita de lucru a unei delegații din Republica Moldova condusă de colonel de poliție Gheorghe CAVCALIUC, șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova.

 

Activitatea a fost organizată ca urmare a solicitării Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, în contextul realizării unui schimb de informații privind modul de gestionare a apelurilor de urgență prin Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 în țara vecină, în scopul pregătirii în domeniul managementului apelurilor de urgență și al resurselor de intervenții.

 

Astfel, în cadrul discuțiilor, au fost prezentate  structura, componența și atribuțiile structurilor care gestionează apelurile primite prin Sistemul 112 din țara noastră, precum și aplicațiile informatice pentru gestionarea evenimentelor sesizate și raportate la nivelul Poliției Române.

 

De asemenea, au fost prezentate procedurile și instrumentele de lucru privind activitatea de intervenție la evenimente și un dispecerat al Poliției Române.

 

Adjunctul inspectorului general al Poliției Române, comisar-șef de poliție Florian DRAGNEA, a subliniat faptul că schimbul de informații și bune practici între autorități s-a dovedit, de-a lungul timpului, eficient în combaterea criminalității și și-a exprimat încrederea că informațiile prezentate vor aduce un plus de eficiență în activitatea partenerilor.

 

La rândul său, domnul colonel de poliție Gheorghe CAVCALIUC, șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova a mulțumit pentru sprijinul acordat de specialiștii Poliției Române în implementarea Sistemului 112 din țara vecină și a apreciat profesionalismul polițiștilor români.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii