08 Februarie 2021Sursa: IGPR

RESPECTAȚI DISPOZIȚIILE ȘI INDICAȚIILE POLIȚIȘTILOR RUTIERI!

Atunci când se află în trafic, polițiștii le pot transmite dispoziții sau indicații participanților la trafic prin intermediul dispozitivelor speciale, cu mesaje electronice variabile, montate pe autospecialele poliției. Acestea au rolul de a asigura realizarea misiunilor cu rapiditate și siguranță, atât pentru polițiști, cât și pentru participanții la trafic.

În executarea misiunilor, polițiștii care conduc autovehicule pot folosi dispozitive luminoase cu mesaje variabile, destinate participanților la trafic. Astfel, în funcție de necesități, polițistul rutier poate transmite o dispoziție sau o indicație participanților la trafic, prin intermediul dispozitivelor care echipează autospeciala.

În desfășurarea misiunilor ce le revin pentru monitorizarea traficului rutier, polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi, având în vedere specificul autostrăzilor, unde sunt permise viteze mari de deplasare, cu posibilități limitate de a asigura oprirea rapidă, întâlnesc frecvent situații în care, pentru a putea încetini autovehiculele și pentru a le conduce la locurile de oprire și efectuare a verificărilor, au nevoie să comunice, în principal pe cale vizuală, cu șoferii.

Pentru oprirea în siguranță a unui vehicul ce se deplasează pe autostradă, în cazul în care polițistul constată necesitatea conducerii la locul stabilit pentru control, operațiunea se poate realiza prin transmiterea de mesaje prin intermediul dispozitivelor luminoase, montate pe autospecialele din dotare, în dreptul lunetei, conform prevederilor legale în vigoare.

Au fost achiziționate 10 astfel de dispozitive, cu 4.300 de lei pentru fiecare, inclusiv T.V.A., preț în care a fost asigurat și montajul. Acestea au o garanție de 24 de luni.

Având în vedere faptul că structurile de poliție autostrăzi utilizează dispozitive speciale cu mesaje electronice variabile, montate pe autospeciale folosite pentru îndrumarea și controlul traficului rutier, le recomandăm participanților la trafic să respecte indicațiile și dispozițiilor transmise prin intermediul acestora.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii