24 Mai 2019Sursa: IGPR

- O EUROPĂ MAI SIGURĂ - ÎNTÂLNIRE A CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE AL EUROPOL, LA BUCUREȘTI

În perioada 23 - 24 mai 2019, în contextul deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Poliția Română a organizat întâlnirea Consiliului de administrație al Europol (Europol Management Board).

La activitate au participat 90 de reprezentanți ai statelor membre ale Uniunii Europene, Comisiei Europene și Europol.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat subiecte referitoare la strategia Europol, managementul informațiilor în domeniul interoperabilității, precum și aspecte financiare și de resurse umane.

De asemenea, au fost dezbătute teme precum îmbunătățirea cooperării cu Interpol și Statele Unite ale Americii, activitatea ofițerilor de legatură ai Europol detașați în Balcanii de Vest, protecția datelor și evoluția instituției în contextul Brexit.

*

*          *

Consiliul de administrație al Europol constituie, alături de directorul executiv, structura administrativă și de gestionare a Europol, fiind instrumentul principal de guvernanță al agenției de aplicare a legii.

Consiliul asigură orientarea strategică, supraveghează punerea în aplicare a sarcinilor Europol și îndeplinește alte funcții, conform mandatului. Consiliul de administrație al Europol este format dintr-un reprezentatnt al fiecărui stat membru și un reprezentatnt din partea Comisiei Europene, în prezent fiind prezidat de comisar-șef de poliție Andrei LINȚĂ, director al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii