31 Ianuarie 2019Sursa: IGPR

INVITAȚIE

Marți, 5 februarie 2019, Poliția Română, Microsoft și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO)  vă  invită,  începând cu ora 11.00, la sediul Microsoft România, la un eveniment dedicat prevenirii și combaterii înșelăciunilor cu suport tehnic fals.

Locație: Piața Presei Libere nr. 3-5, Clădirea City Gate, Turnul de Sud, Etaj 2, Sala Downtown

~ ♦ ~

Cu această ocazie, ne propunem să contribuim la consolidarea securității digitale prin conștientizarea utilizatorilor de internet cu privire la modurile de combatere a înșelăciunilor cu suport tehnic fals, furnizând detalii în ceea ce privește modul de identificare, prevenire și raportare a acestor tipuri de incidente.

Evenimentul va aborda și cazuri specifice de înșelăciuni cu suport tehnic fals identificate la nivel local și internațional și principalele modalități de prevenire și raportare a acestora.

Acest tip de fraude în mediul digital reprezintă o provocare la nivel internațional, așa cum arată și un studiu lansat în 2018 de Microsoft Digital Crimes Unit potrivit căruia, la nivel global, 3 din 5 persoane au fost implicate în astfel de situații, iar 1 din 5 persoane chiar a pierdut bani în urma lor.

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii