09 Martie 2019Sursa: IGPR

DECLARATIE COMUNĂ CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A FEMEII

Ieri, 8 martie, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos și directorul executiv al Europol, Catherine De Bolle, au susținut o declarație comună, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii:

,,Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, dorim să aducem un omagiu tuturor femeilor care lucrează în domeniul aplicării legii, contribuind zi de zi la securitatea societăților noastre și a cetățenilor noștri. Desfășurând anchete penale, colectând și analizând informații sau apărându-ne străzile și cartierele, femeile asigură, în toate misiunile pe care le îndeplinesc, un rol esențial în eforturile depuse pentru sporirea siguranței și securității condițiilor de viață din Europa.

Din păcate, lucrurile nu au stat la fel dintotdeauna. Deși ar trebui să recunoaștem și să prețuim în fiecare zi străduința și aportul tuturor polițiștilor noștri, femei și bărbați deopotrivă, nu trebuie să lăsăm să treacă Ziua Internațională a Femeii fără a aminti că această egalitate a fost câștigată numai cu prețul unei lupte grele.

Într-o zi ca cea de azi, ne angajăm nu numai să recunoaștem, să respectăm și să elogiem activitatea neprețuită desfășurată de femei în domeniul aplicării legii, ci și să facilităm și să promovăm și mai mult rolul lor, la toate nivelurile.”

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii