30 Octombrie 2020Sursa: IGPR

Oprit la “țepi”, cu țigări de contrabandă

Recent, au intrat în dotarea polițiștilor 400 de complete de blocare a trecerii auto, utilizate în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracțiuni și care nu se conformează semnalului de oprire al polițistului rutier. Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea autovehicului.

 

Nou-achiziționatele dispozitive au început serviciul în dotarea polițiștilor. Cu unul dintre acestea, la Caraș-Severin, colegii de la Serviciul Rutier au reușit oprirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnal.

În mașina acestuia au fost descoperiți doi saci în care erau ambalate 800 de pachete de țigarete de contrabandă.

Polițiștii desfășurau o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în localitatea Soceni. La efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului care venea din direcția Ezeriș a refuzat să se conformeze și a continuat deplasarea. Polițiștii și-au anunțat colegii dintr-un alt echipaj de la Poliția Municipiului Reșița, care se afla la aproximativ 500 de metri depărtare. Aceștia din urmă au folosit dispozitivul de blocare a trecerii din dotare pentru oprirea autovehiculului.

 Deși mașina avea cauciucurile sparte, șoferul acesteia a încercat să-și continue deplasarea, însă a pierdut controlul direcției, a abandonat-o și a fugit pe un deal din apropiere. Acolo a fost prins și imobilizat de către polițiști.

Cele 800 de pachete fără timbru fiscal descoperite în mașina bărbatului au fost confiscate și autoturismul a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă, șoferul fiind reținut.

 

Marius Popescu

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii