23 Iulie 2018Sursa: IGPR

Misiuni în trafic

 

Ce dar să fie mai preţios decât viaţa? Cum ştim să avem grijă de noi şi de cei din jur? Sunt întrebările fireşti pe care atât poliţiştii, cât şi cetăţenii le gândesc ori de câte ori văd sau aud de un accident, generat de consumul de alcool. Legea, cunoscută de fiecare dintre noi, nu pare să fie un obstacol pentru cei ce-şi acordă un pahar în plus, urcându-se, apoi, nonşalanţi la volan. Nu poate să li se întâmple tocmai lor, îşi spun cei mai mulţi. Stattisticile arată, însă, că se întâmplă, nepermis de des, în sezonul estival când unii iau în răspăr orice regulă găsindu-şi relaxarea într-un pahar de…ceva care să le meargă la suflet.

 Zilnic, în staţiunile de pe Litoral, 406 ofiţeri şi agenţi intervin, în sistem integrat, pentru ca fiecare dintre noi să se bucure deplin de concediul aşteptat vreme de un an.

Cu pliante în care se recomandă prudenţă la volan, nicidecum consumul licorilor lui Bahus, 233 de polițiști, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, 173 de ofiţeri şi agenţi, pe fiecare serie, de la alte structuri judeţene de poliţie intervin în teren, asigurând normalitatea cotidiană.

Cu determinare, colegii noştri de la Rutier fac eforturi vizibile în fluidizarea traficului şi, îndeosebi, în protejarea noastră, a tuturor, de inconştienţii tentaţi să încalce legea.

 

Vacanţă cu dosare penale

 

          În miezul lunii iulie a.c., în judeţul Constanţa, agenţii le-au întocmit dosare penale celor care s-au urcat la volan fie după ce au consumat alcool, fie fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Este şi cazul unui mehedinţean, în vârstă de 30 de ani, care a plecat astfel la drum. Bărbatul a fost dus la spital în vederea recoltării probelor biologice şi stabilirii alcoolemiei.

          Un alt caz semnificativ, instrumentat de către poliţiştii Biroului Rutier Constanţa face trimitere la un şofer, de 46 de ani, care pornise în trombă pe bulevardul Tomis, din municipiul reşedinţă de judeţ, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Colac peste pupăză, cel în cauză se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Împricinatul a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

          Poliţişti de la Secţia 2 de poliţie rurală au identificat, la volan, un localnic din Hârşova, care se cinstise bine înainte de a urca în maşină. Individul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei.

Acelaşi scenariu şi pentru un chefliu, în vârstă de 50 de ani, descoperit, de către poliţiştii Secţiei rurale 5 Cogealac, cu autoturismul în trafic.

          O speţă şi mai gravă le-a revenit lucrătorilor de la Secţia 8 de poliţie rurală, care au depistat un minor în vârstă de 15 ani. Scăpat de sub supravegherea părinţilor, băiatul se aventurase cu maşina pe strada 1 Decembrie, din localitatea constănţeană Zorile.

Cu dosar penal s-a ales, în cele din urmă, şi un tânăr, în vârstă de 31 de ani, care apăsase acceleraţia, pe raza localităţii Tichileşti. A fost oprit la timp de către agenţii din cadrul Secţiei rurale 7, care au descoperit că respectivul nu avea permis de conducere.

Lena Mitroi

 

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii