03 Februarie 2021Sursa: IGPR

Ispite moderne în zone tradiționale

Eram obișnuiți să credem că mai sunt zone tradiționale, de obicei conservatoare, ”exocentrice” în ceea ce privește similitudinea comportamentală sau a mentalităților, cu centrele urbane regionale sau naționale. Dar iată că și acolo, în Țara istorică a Maramureșului, ajung atât tentațiile moderne cât și infracțiunile conexe acestora.

Cu un astfel de exemplu s-au confruntat polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Biroului Teritorial Maramureş al D.I.I.C.O.T., au efectuat cercetări activitatea infracțională a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, suspectați și supravegheați pentru trafic de droguri.

Cei trei au fost surprinși în zilele de 22 - 23 ianuarie a.c. în flagrant delict, în timp ce transportau și vindeau droguri.

Ulterior prinderilor în flagrant delict, au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost ridicate peste jumătate de kilogram de cocaină, peste 500 de comprimate MDMA și peste 200 de grame de canabis.

La percheziții, au mai fost găsiți 17.000 de lei, 1.000 de euro, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie, necesare documentării activității infracționale.

Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și prezentați instanței, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, al Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Serviciului Poliție Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Maramureş.

 

Marius TOMA

Semnalări cazuri de corupţie

Ați sesizat un caz de corupție? Apelați linia telefonică gratuită a Direcţiei Generale Anticoruptie: 0800.806.806

Detalii

Relaţii cu publicul

Aflați informații utile privind depunerea petițiilor sau solicitarea de audiențe la conducerea Poliției Române.

Detalii

Abonați-vă la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu noutățile privind activitatea Poliției Române.

Detalii