28 Aprilie 2018

CĂLĂTORIA CU TRENUL, ÎN SIGURANȚĂ

Poliția Română recomandă celor care călătoresc cu trenul să aibă grijă la bagaje, bani și acte, pentru a nu deveni victime ale furturilor. Polițiștii de la transporturi vor patrula în trenuri și gări, pentru siguranța tuturor.


Poliția Română recomandă celor care călătoresc cu trenul să aibă grijă la bagaje, bani și acte, pentru a nu deveni victime ale furturilor. Polițiștii de la transporturi vor patrula în trenuri și gări, pentru siguranța tuturor.

Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul, țineți cont de câteva recomandări ale Poliției Române:

Fiţi în permanență atenţi la bagajele și la restul bunurilor dumneavoastră!

Când urcaţi pe scara vagonului sau când vă aplecați după bagaje, puteţi deveni mai uşor o victimă a celor care fură din buzunare.

De asemenea, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete sau în alte puncte aglomerate din gară, puteți deveni victime ale furturilor.

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

Nu încredinţaţi niciodată sarcina supravegherii bagajelor copiilor și nici persoanelor pe care nu le cunoașteți!

Păstraţi portofelul şi banii într-un buzunar interior, cât mai aproape de corp şi asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar!

Țineți-vă copilul aproape și nu-l lăsați să se joace în zona căii ferate!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

Poliția Română desfășoară permanent activități pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

În perioada 20 – 27 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au efectuat controale în 341 de stații de cale ferată şi au patrulat în 468 de trenuri de călători.

În urma verificărilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire națională și 7 minori lipsiți de supraveghere care au fost predați familiilor sau internați în centrele de plasament. Au fost depistate și 2 persoane care dețineau substanţe halucinogene.

Polițiștii au întocmit 27 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, agresiuni fizice, braconaj piscicol, pescuit ilegal, precum și infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Au fost confiscate 2 ambarcațiuni tip lotcă, o setcă, 2 vintire, 1 prostovol și 5 plase monofilament cu o lungime totală de 320 de metri, precum și 47 de kilograme de pește.

De asemenea, la data de 26 aprilie a.c., polițiștii de la transporturi din Prahova, împreună cu luptători de la acțiuni speciale și criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat un ,,exercițiu tactic pentru detonarea unui colet suspect ce conține materiale explozive, activitate care s-a desfășurat în stația C.F. Ploiești Sud.