25 Noiembrie 2022

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA TRANSPORTURI, LA NIVEL NAȚIONAL, PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA FAPTELOR ANTISOCIALE

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.


 
La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.
 
La acțiune au participat polițiștii de la transporturi, polițiștii altor structuri de poliție, precum și jandarmi și polițiști locali. 
 
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări în 293 de stații și triaje CFR și 310 trenuri de călători și au fost legitimate 1.189 de persoane, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 32.090 de lei.
 
Astfel, 7 persoane au fost cercetate, iar o persoană a fost predată altor unități de poliție. Au fost constatate 2 infracțiuni de furt ( în ambele cauze persoanele bănuite au fost identificate și prejudiciul a fost recuperat), o infracțiune de delapidare și una de rupere de sigilii.
 
Polițiștii au depistat 9 persoane care apelau la mila publicului, 2 minori lipsiți de supraveghere și un vânzător ambulant.
 
Exemple:
 
1. În urma activităților desfășurate, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova, Biroul Județean de Poliție Transporturi Vâlcea au prins în flagrant delict, în stația CFR Râureni, două persoane, având calitățile de mecanic de locomotivă și, respectiv, ajutor de mecanic de locomotivă de manevră, care și-ar fi însușit 50 de litri de motorină scoasă din rezervorul locomotivei.
 
Combustibilul a fost predat reprezentantului societății păgubite.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. 
 
2. La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 10:07, o persoană s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Timișoara și a sesizat faptul că, în timp ce se afla în incinta unui magazin, a lăsat nesupravegheat un rucsac, la intrarea în magazin. 
 
Ulterior, aceasta a constatat furtul bagajului. 
 
În urma investigațiilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, asupra căreia a fost găsit rucsacul persoanei vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
 
3. La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30,  polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Timiș, Postul de Poliție Transporturi Feroviare Lugoj au depistat două persoane minore, de sex feminin, în stația CFR Lugoj. 
 
În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că acestea erau înregistrate ca persoane dispărute, cu plecare voluntară la data de 22 noiembrie a.c. din București, respectiv, la data de 23 noiembrie a.c., din Medgidia, județul Constanța. 
 
Minorele nu prezentau urme de violență. 
 
Acestea au fost internate în Centrul de Plasament Lugoj, s-a solicitat revocarea măsurii de căutare și au fost anunțați părinții.