01 August 2014

Ziua Poliției Române - 2014

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită marţi, 25 martie a.c., în intervalul orar  10.00-16.00,  în Piaţa Universităţii din București.Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul [..]


Mascaţi, arme, câini poliţişti, maşini, motociclete, dispozitive performante de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, toate au putut fi admirate astăzi, de sute de oameni din Bucureşti, cu prilejul Zilei Poliţiei Române. Am sărbătorit astăzi 192 de ani de atestare documentară a Poliţie Române Moderne.

La data de 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române. Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.

Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită marţi, în intervalul orar 10.00 – 16.00, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Cetăţenilor le-a fost prezentată o expoziţie de uniforme de poliţie, pe care poliţiştii le-au îmbrăcat în diferite perioade ale timpului.

De asemenea, a fost prezentată tehnica din dotare.

Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici cu demonstraţii de prindere şi imobilizare a infractorilor. Motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri au fost admirate de sute de cetăţeni.

A fost prezentat autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Serviciul Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul  I.G.P.R. a prezentat „roboţelul pirotehnic”, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Tot aici, a fost organizată o expoziţie cu dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie a S.I.I.A.S..

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri distractive.

De asemenea, o ambarcaţiune folosită de poliţiştii Direcţiei de Poliţiei Transporturi a fost expusă, alături de celelalte mijloace tehnice ale Poliţiei Române.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi-a prezentat oferta educaţională tinerilor care doresc să îmbrăţişeze cariera de poliţist.

Cetăţenii aflaţi în Piaţa Universităţii au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

A fi polițist...

Poliţiştii, aceşti oameni deosebiţi, care îndeplinesc fiecare misiune, de multe ori, contracronometru, cu pasiune, în ciuda riscurilor, oameni speciali, care aplică legea cu integritate, îşi iubesc, înainte de orice, profesia, dedicându-i timp nesfârşit.

Sunt oameni care au curajul să-şi pună oricând vieţile în pericol pentru a-şi proteja semenii.

Prin devotament şi onoare, poliţiştii aşteaptă o singură răsplată: încrederea şi respectul comunităţii.

La mulţi ani tuturor poliţiştilor!