20 Mai 2014

Ziua Poliției Române - 2007

Joi, 22 martie 2007, la Sala tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Poliţiei Române, eveniment de înaltă ţinută artistică, prilejuit de sărbătorirea, la data de 25 Martie, a 185 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.


Gala Premiilor Poliţiei Române - 2007 

Joi, 22 martie 2007, la Sala tronului de la Muzeul Naţional de Artă al României, s-a desfăşurat cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Poliţiei Române, eveniment de înaltă ţinută artistică, prilejuit de sărbătorirea, la data de 25 Martie, a 185 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române.

Manifestarea s-a bucurat de participarea a numeroase personalităţi ale vieţii publice din România, dar şi de peste hotare, sens în care salutăm prezenţa ambasadorului Belgiei, Excelenţa Sa domnul Fillip Roland, precum şi a 39 de reprezentanţi ai instituţiilor de aplicare a legii din statele membre UE şi SUA.

Pentru al doilea an consecutiv, am fost onoraţi de prezenţa apreciatei soprane de renume internaţional Felicia Filip, căreia i s-au alăturat alte două voci celebre ale scenei muzicale româneşti, Andra şi Marcel Pavel. Amfitrionii evenimentului au fost Anca Ţurcaşiu şi Aurelian Temişan.

Au fost acordate 5 trofee, pe domenii specifice activităţii poliţieneşti, precum şi două premii speciale poliţiştilor care, în cursul anului 2006, s-au remarcat prin iniţiative şi acţiuni cu caracter umanitar.

Totodată, în cadrul manifestării a fost evocată memoria celor doi poliţişti care, în anul ce a trecut, şi-au pierdut viaţa la datorie, familiile acestora primind drapelul de onoare al Poliţiei Române, personalizat cu numele lor. Alteţele Regale, prinţul Paul de România şi prinţesa Lia, au ţinut să fie alături de familiile poliţiştilor căzuţi la datorie, oferindu-le ajutor material.

Titlul de Polițistul anului la categoria Combaterea criminalității organizate a fost acordat echipei de ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, condusă de comisar de poliţie Traian Berbeceanu, pentru profesionalismul cu care a instrumentat dosarul „Hidra”.

La categoria Judiciar, titlul de Polițistul anului a revenit echipei de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei, specializat în investigarea activităţii grupurilor criminale, condus de comisarul şef Constantin Stoian, pentru destructurarea, în cursul anului trecut, a clanurilor „Sportivilor” şi „Vali nebunul”.

Trofeul Polițistul anului la categoria Ordine și siguranță publică a fost adjudecat de echipa managerială a Brigăzii de Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Bucureşti, reprezentată de comisar şef Alina Dragomir, pentru diminuarea numărului accidentelor rutiere soldate cu consecinţe grave înregistrate în capitală, precum şi pentru reducerea numărului persoanelor decedate în evenimente rutiere. De asemenea, ofiţerii şi-au adus contribuţia la desfăşurarea în condiţii de maximă siguranţă, a celei de-a XI-a reuniuni a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, eveniment ce a avut loc la Bucureşti, în toamna anului trecut.

La categoria IT&C, titlul Polițistul anului a fost acordat domnului comisar şef Marian Matei, şeful Serviciului de Comunicatii şi Informatică din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

Titlul Polițistul anului la categoria Cooperare operativă internațională a fost câştigat în mod merituos de echipa de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, care a instrumentat dosarul cunoscut sub numele de „Aurul Dacic”, condusă de comisar şef de poliţie Aurel Condruz. 

Evenimentul a fost urmat de un dineu oferit tuturor participanţilor, organizat în sufrageria regală a aceleiaşi locaţii. Oficialităţi, invitaţi de peste hotare, jurnalişti şi poliţişti au închinat o cupă de şampanie în cinstea Zilei Poliţiei Române, moment festiv de sărbătorire a tuturor poliţiştilor aflaţi permanent în luptă cu infracţionalitatea, pentru care cel mai preţios trofeu este cel de profesionist al dreptului, legalităţii şi adevărului.