11 Iunie 2014

Campanii


Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Hoţii sunt creativi – fii preventiv!”, derulată în parteneriat cu Groupama Asigurări SA, se concentrează pe tema inventivităţii infractorilor care, pentru completarea actului infracţional, găsesc metode din ce în ce mai ingenioase de a păgubi potenţialele victime.

Campania „Protejează-ţi locuinţa şi afacerea! Trăieşte în siguranţă! a avut drept scop informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe şi societăţi comerciale. Aceasta s-a derulat la nivel naţional, în perioada octombrie-decembrie 2016, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate.

Campania „Neglijenţa - invitaţie deschisă la furt, având  ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţă, s-a derulat la nivel naţional, în perioada martie - august 2016, în parteneriat cu Groupama Asigurări SA.

Campania ”Alcoolul nu te face mare!,  ce a avut ca scop prevenirea consumului de alcool în rândul elevilor de liceu, s-a derulat, în cele 26 de licee din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, în perioada aprilie 2016-iunie 2017.

Campania „Şi TU poţi deveni POLIŢIST!” are drept scop promovarea, în rândul elevilor de liceu, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ specializate - Şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie „A. I. Cuza”. Aceasta s-a desfășurat la nivel naţional, în perioadele martie – iunie şi octombrie – decembrie 2016.

Campania „CERE AJUTOR, NU CERŞI!”, derulată în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, în cadrul proiectului „Modele de bune practici privind asistenţa acordată victimelor traficului de persoane”, finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian pentru perioada 2009-2014, Programul „Violenţă domestică şi violenţă bazată pe deosebirea de sex”.

Campania de prevenire a victimizării minorilor ,,CREATIVI SI PREVENTIVI’’  s-a derulat în perioada februarie-mai 2015 pentru membrii cercurilor artistice și științifice de la Palatul Național Copiilor. În cadrul acestei campanii au fost organizate sesiuni de informare preventivă susținute de către ofițerii I.C.P.C. privind siguranța copiilor în diverse contexte: acasă, pe stradă, la școală și în mediul online, precum şi concursul de creaţie, ce a constat în realizarea unor lucrări pe tema ,,Copilărie în siguranță”, de către membrii cercurilor Jurnalism, Pictură, Bandă desenată, Informatică, Modelaj&ceramică.

Campania ,,MARCEL GENTOIU”,  derulată de către I.C.P.C., Direcția Transporturi și C.I.R.P., a fost lansată în perioada premergătoare minivacanţei de 1 Mai și s-a desfășurat pe toata durata sezonului estival 2015. Scopul campaniei: creşterea gradului de siguranţă a călătorilor, prin promovarea mesajelor antivictimale.  La baza demersului stă un concept creativ şi inedit: personajul „Marcel Gentoiu”, un geamantan care circulă printre călători şi ,,intră în vorbă’’ cu aceștia, atrăgându-le atenția asupra modului cum îşi supraveghează bagajele.

Campania Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi, având ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor. S-a derulat la nivel naţional, în parteneriat cu Groupama Asigurări.

Campaniile Fii precaut, hoţii nu dorm!” (2011) şi „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” (2013), de prevenire a furturilor din locuinţe, respectiv „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!” (2012) de prevenire a furturilor de şi din autoturisme, toate derulate în parteneriat cu Groupama Asigurări.

CampaniaNu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor”! de prevenire a violenţelor în rândul tinerilor, desfăşurată în parteneriat cu agenţia publicitară Mercury 360, Penitenciarele Târgşor şi Craiova, Inspectoratele Şcolare Judeţene şi al Municipiului Bucureşti, BSA, Easyfilm.

Campaniile de prevenire a pirateriei software, „Dezvoltă-ţi afacerea în siguranţă. Foloseşte software legal! (2014), „Ştii ce informaţii oferi pe tavă cu un software ilegal? (2013) „Pirateria software e un lux pe care nu ţi-l poţi permite (2012) şi „Poţi să treci de orice verificare cu bine? (2011), derulate în parteneriat cu BSA The Software Alliance.

CampaniaCând eu nu pot să vorbesc…”, iniţiată în parteneriat cu Asociaţia Telefonul Copilului, cu sprijinul agenţiei publicitare Mercury 360, având ca scop creşterea gradului de implicare a populaţiei în semnalarea cazurilor de încălcare a drepturilor copilului la numărul cu apelare gratuită 116111

Campania de prevenire „Alege siguranţa!” a avut drept scop informarea populaţiei în vederea reducerii riscului de victimizare. Aceasta s-a derulat, la nivel naţional, în perioada iunie-noiembrie 2010.

Campania „Alianţă pentru Siguranţă” de prevenire a furturilor de/din auto şi din locuinţe – organizată împreună cu Allianz Ţiriac Asigurări;

Campania „Alcoolul nu te face mare !, destinată prevenirii consumului de alcool în rândul elevilor de liceu, derulată, la nivel naţional, în colaborare cu Asociaţia „Berarii României” şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului;

 
Campania de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului „Securitate pentru comunitate, a avut ca scop promovarea unor modalităţi tehnice de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului, şi s-a derulat în anul 2007, în colaborare cu Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate şi Direcţia Poliţiei de Ordine Publică.