În cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea Zilei Poliţiei Române, astăzi, 24.03.2004, ora 12.00, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române a avut loc o adunare festivă, ocazie cu care au fost avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, 11 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie, la care se adaugă 11 ofiţeri şi 5 agenţi de poliţie care îşi desfăşoară activitatea în misiuni în străinătate.
În cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea Zilei Poliţiei Române, astăzi, 24.03.2004, ora 12.00, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române a avut loc o adunare festivă, ocazie cu care au fost avansaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, 11 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie, la care se adaugă 11 ofiţeri şi 5 agenţi de poliţie care îşi desfăşoară activitatea în misiuni în străinătate.
Totodată, s-a acordat titlul de ,,Poliţistul Anului” agentului şef adjunct de poliţie Dan Daniel, din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş şi echipei de poliţişti din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Iaşi, reprezentată de domnul comisar şef de poliţie Plai Gheorghe.
La adunarea festivă, prezidată de inspectorul general al Poliţiei Române, dl. chestor principal de poliţie Dumitru Sorescu, a participat comanda Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi directorii Direcţiilor din aparatul central al I.G.P.R., cadre de conducere din D.G.P.M.B, ziarişti de la agenţii de presă, publicaţii, posturi radio-TV centrale, rezervişti.
Cu acest prilej au fost prezentate mesaje de felicitare din partea preşedintelui României, domnul Ion Iliescu, a prim-ministrului Guvernului României, domnul Adrian Năstase, a ministrului de stat, ministrul administraţiei şi internelor, domnul Ioan Rus.
Continuând o iniţiativă demarată din cursul anului 2003, şi în acest an, cu ocazia sărbătoririi „Zilei Poliţiei Române”, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie - Dumitru Sorescu - a acordat, în cadrul unei ceremonii festive, titlul de „Poliţistul Anului”, echipei de poliţişti din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Iaşi, reprezentată de domnul comisar şef de poliţie Plai Gheorghe şi agentului şef adjunct Dan Daniel din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.
Pentru acest titlu, ce reprezintă o deosebită recunoaştere a activităţilor desfăşurate şi a rezultatelor obţinute în cursul unui an de muncă, inspectoratele de poliţie judeţene au nominalizat ofiţeri şi agenţi de poliţie, care prin prestaţia lor în serviciul comunităţii au făcut onoare muncii de poliţie.
Desemnarea colectivului de poliţişti ai Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Iaşi cu titlul de „Poliţistul Anului” vine ca o recunoaştere a rezultatelor deosebite înregistrate de această unitate de poliţie, concretizată în identificarea şi destrămarea a 32 de reţele criminale alcătuite din 137 de membri, capturarea a peste 62 de kg. heroină şi aproximativ 450 comprimate Ecstasy, prinderea şi arestarea a 41 de persoane învinuite de activităţi specifice de crimă organizată, precum şi identificarea a 138 de autoturisme de lux de provenienţă incertă.
Totodată, poliţiştii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Iaşi au participat direct în documentarea şi probarea a 13 invinuiţi/inculpaţi în cauza „Heroina”, acţiune deosebit de complexă în care a fost identificat şi un laborator clandestin de fabricare a drogurilor în localitatea Cerbu, judeţul Botoşani.
O distincţie asemănătoare a fost acordată agentului şef adjunct de poliţie Dan Daniel – din cadrul I.P.J. Timiş – Poliţia Municipiului Timişoara, în vârstă de 34 de ani, căsătorit, încadrat în Ministerul Administraţiei şi Internelor din anul 1994 – perioada în care a obţinut calificativul „Foarte bun”.
Datorită experienţei acumulate şi profesionalismului de care a dat dovadă, agentul şef adjunct de poliţie Dan Daniel, din cadrul Secţiei 1 Poliţie, Siguranţă Publică, a reuşit identificarea şi prinderea autorului unui omor, cu 21 lovituri de cuţit, comis în Timişoara şi înregistrat în evidenţă cu autori necunoscuţi.
Alături de aceste exemple, adevărate modele de profesionalism, se află munca unei echipe de peste 48.000 de cadre din Poliţia Română, oameni a căror misiune este de a ajuta şi servi comunitatea.