Poliția Română, în calitate de partener, sprijină evenimentul caritabil de alergare HOPE RUN, ediția a doua, organizat la data de 22 mai 2022 de Corpul Național al Polițiștilor. Andreea, Ioana și Matei sunt cei pentru care ne punem echipamentul de alergare și donăm anul acesta taxele de înscriere!
Poliția Română, în calitate de partener, sprijină evenimentul caritabil de alergare HOPE RUN, ediția a doua, organizat la data de 22 mai 2022 de Corpul Național al Polițiștilor. Andreea, Ioana și Matei sunt cei pentru care ne punem echipamentul de alergare și donăm anul acesta taxele de înscriere!
Evenimentul va avea 2 curse ce se vor desfășura duminică, 22 mai 2022 și vor avea Startul în Parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle – Fântâna Modura. La cursa de 7KM pot participa toți adulții și copii cu vârsta peste 14 ani, iar la cursa de 1.5 KM vom avea categoria de vârstă 0 – 5 ani, însoțiți de părinți și categoria de 6 – 13 ani, dar și adulți.
Numărul maxim de participanți este de 1.200 de persoane și aproximativ 2.000 de vizitatori.
În zona de start, vor fi activități creative și recreative pentru adulți și copii alături de partenerii evenimentului. O parte din activități vor fi susținute de structuri din Poliția Capitalei, cum ar fi: Educația Rutieră, Laboratorul Mobil pentru Prevenirea Criminalității, expoziție auto, iar din partea Jandarmeriei Române vor fi caii și câinii, ce vor fi atracția celor mici.
Andreea, în vârstă de 7 ani, fetița colegului nostru polițist de la Secția 21 Poliție, are nevoie de ajutorul nostru! Fetița are nevoie de spitalizare în Turcia, pentru a găsi o soluție și tratament corespunzător diferitelor patologii de care suferă. Pe scurt, fetița a fost diagnosticată la naștere cu probleme la inimă, fiind operată de DSV (defect septal ventricular) și DSA (defect septal atrial), iar, în luna septembrie a anului 2021, a dezvoltat un episod de pericardita și alergii severe, care i-au pus viața în pericol. De atunci și până în prezent, Andreea a fost internată de 10 ori, fără a se descoperi cauza. De aceea, urmare a tratamentelor și investigațiilor efectuate permanent, posibilitățile financiare ale familiei au fost depășite, iar în prezent sunt necesare investigații de specialitate la o clinică din Turcia. Costurile nu se cunosc, dar sunt mari șanse ca Andreea să se poată bucura de o viață normală.
Orice sumă este importantă, căci părinții fac cu greu față cheltuielilor.
Ioana este exact persoana care vrea să își trăiască viața alături de fetițele și soțul ei. O tumoare localizată în spatele ochiului, aproape de zona creierului a venit ca o veste fulgerătoare. Discuțiile au început rapid, iar singurii care au răspuns pozitiv au fost medicii din Italia. Aici a început radioterapia: „Asigurându-mă că am făcut cea mai bună alegere, mi-a prezentat diagnosticul și fiecare etapă a tratamentului, etape care vor fi dificile, dar nu de netrecut, iar dacă voi fi puternică psihic, la fel va fi și corpul: <<Vom lupta cu toate armele!>>. Acum m-am convins cât de importantă este abordarea diagnosticului în discuția cu pacientul, asta pentru că este sinceră, dar fără să fie brutală.”
Matei este un băiețel de doar 2 ani și 8 luni, cu tatăl polițist la Brigada Rutieră. Acum mai bine de 2 luni, părinții au avut câteva semne în legătură cu dezvoltarea micuțului. Acesta nu reacționa la auzul numelui, nu interacționa cu ceilalți copii din parc și nici nu se bucura când își revedea părinții. După lungi framântări și gânduri, la un control de specialitate s-a descoperit că Matei-Ionuț are tulburări de spectru autist. Vrem să îi redăm bucuria și copilăria! Terapiile sunt foarte costisitoare, iar la fiecare 6 luni se face reevaluarea pentru a se stabili un nou tratament.
Partenerii instituționali: Ministerul Afacerilor Interne, Poliția Română, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Jandarmeria București și Federația Română de Atletism.
Înscrierea la una din cursele evenimentului se poate face pe www.hoperun.ro, iar taxa de participare va fi donată către cazurile caritabile.