04 Februarie 2022

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, DESTRUCTURAT

Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în fabricarea de țigarete contrafăcute. 4 persoane urmează a fi propuse spre arestare. Video: https://youtu.be/CAKy2Jc2k_c


Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în fabricarea de țigarete contrafăcute. 4 persoane urmează a fi propuse spre arestare.

Video: https://youtu.be/CAKy2Jc2k_c

La data de 1 februarie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța au pus în aplicare 8 mandate de percheziție domiciliară, în județele Hunedoara și Suceava, fiind descoperită o fabrică de țigarete contrafăcute, care funcționa în afara antrepozitului fiscal.

Linia de producție a fost identificată în incinta unui depozit amenajat subteran, amplasat sub o hală, la domiciliul unuia dintre bănuiți.

Au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 120.000 de țigarete contrafăcute, 700 de kilograme de tutun mărunțit, 200.000 de ambalaje inscripționate, necesare în procesul de producție și un autovehicul de transport.

Din cercetări a reieșit că imobilul în care se afla fabrica era conectat, în mod clandestin, la rețeaua de energie electrică.

De asemenea, în interior, a fost descoperită o instalație de bruiaj pentru orice semnal electronic.

La finalizarea perchezițiilor, au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, fiind identificate și conduse la sediu, pentru audieri, 3 persoane.

În cursul zilei de astăzi, urmează a se propune arestarea preventivă pentru 4 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 44 de ani, dintre care una în lipsă, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, producerea de produse accizabile, care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, folosirea unei firme, embleme sau a unui ambalaj de natură să producă confuzie cu cele folosite legitim de alt comerciant și producerea în orice mod, importul, exportul, depozitarea, oferirea spre vânzare ori vânzarea unor mărfuri sau servicii purtând mențiuni false privind brevetele de invenții, brevetele pentru soiuri de plante, mărcile, indicațiile geografice, desenele ori modelele industriale, topografiile de produse semiconductoare, alte tipuri de proprietate intelectuală.

De menționat este faptul că persoanele, care fac obiectul cercetărilor, sunt cunoscute ca exponenți ai criminalității organizate, cu preocupări în ceea ce privește contrabanda cu țigarete.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul B.C.C.O. Alba Iulia, I.P.J. Hunedoara, I.J.J. Hunedoara, G.J.M. Timișoara, E-Distribuție Banat, D.G.A.F. 5 Deva și Biroul Vamal Deva.