Sursa: INFOTRAFIC   Categorie:    

SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 16:00

Data: 02 Mai 2016

Ora: 16:00

          Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (16:00), traficul rutier încă este intens pe DN1 Braşov - Bucureşti. De la intrarea în Buşteni până la limita cu judeţul Braşov, dar şi la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, pe unele porţiuni cu viteză normală, iar pe altele cu viteză redusă. În sens opus, numărul de autovehicule a mai scăzut.

          Probleme de trafic au apărut şi pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, în zona unor lucrări, în apropiere de Măneciu (dinspre Cheia), unde se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat. Echipajul de poliţie prezent aici a fost solicitat, pentru o scurtă perioadă de timp, să fluidizeze circulaţia şi pe raza localităţii Măneciu-Ungureni, în zona unei treceri la nivel cu calea ferată.

          În judeţul Braşov, pe DN73, traficul se desfăşoară cu viteză redusă (aproximativ 20-30 km/h) în zona Bran, din cauza numărului mare de autovehicule. La fel şi la Dragoslavele, în judeţul Argeş, însă din cauza unui accident uşor.

          În acest moment, cel mai greu se circulă pe DN65 Slatina - Piteşti, între localităţile Coloneşti (judeţul Olt) şi Albota (judeţul Argeş), dar şi pe DN6 Alexandria - Bucureşti, de la ieşirea din Alexandria până în Drăgăneşti-Vlaşca (judeţul Teleorman) şi între localităţile Naipu şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu).

          Pe DN7, la intrarea în localitatea argeşeană Bascov dinspre Râmnicu Vâlcea, mulţi automobilişti încetinesc mai mult decât este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă (în zona Valea Ursului). Le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalele de mărire a vitezei efectuate de poliţiştii care acţionează în zona căii ferate.

         Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă.

          În județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

          În acest moment nu sunt probleme de trafic în zona de lucru de la Râu Vadului, dar la Cârligu Mic şi la Căciulata sunt coloane de autovehicule în ambele sensuri.       

          Le recomandăm conducătorilor auto să păstreze o distanţă suficientă în mers, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă în cazul în care autovehiculele din faţă frânează brusc şi să nu se angajeze în depăşire pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.